| Ogłoszenie stosunkowo istotne ^^ |
 |
Problemy z logowaniem? Kliknij TUTAJ. |
 |
|
|
| Sro Sie 05, 2009 8:15 pm |
"Kocia kołyska" Kurt Vonnegut |
Fean

|
|
|
|
Ha! Co za zderzenie z Vonnegutem! Książka posiadająca ponad 150 rozdziałów (nie pamiętam dokładnie ile), napisana przewrotnie, zabawnie i bardzo abstrakcyjnie, ale przy okazji z odrobiną fantastyki. Nic nie ogranicza Vonneguta, kompletnie. I całe szczęście. To nie jest coś w stylu Pratchetta, coś a`la Douglas Adams, czy inne Monty Pythony. To po prostu Vonnegut. Cała akcja sprawnie i niespodziewanie z normalnego świata przenosi się w jego karykaturę, umiejscowioną w Karaibach, z dziką religią i .. zresztą, co tam jest normalne?
Książka jest na tyle dobra, że w 64` była nominowana do nagrody Hugo (swego rodzaju Oscar dla twórczości fantasy/sf), a tych nominacji nigdy nie rozdają bez powodu. Przynajmniej ja nie zauważyłem, żeby tak robiono.
Absolutnie każdy powinien spróbować Vonneguta. Ja spróbowałem raz.. i starczy. Przynajmniej na jakiś czas. Takich książek na pewno nie pożera się seriami, nie tropi się ich po księgarniach czy bibliotekach, ale takie książki są konieczne jak.. jak.. boko-maru..
Pozwól Vonnegutowi stać się wampeterem swojego karassu, i spróbuj "Kociej kołyski". _________________
...and I want to be a mighty pirate! |
|
| Powrót do góry |
|
| Sro Sie 05, 2009 8:15 pm |
Reklama, misiu, reklama. Wszystko po to, by Oldsql wiecznym był. |
Pani $karbonka Oldsqlowy Ekonom

|
|
| Powrót do góry |
|