Ogłoszenie stosunkowo istotne ^^ 
Problemy z logowaniem? Kliknij TUTAJ.
Google

_Full Throttle - hmm..

Napisz nowy temat Odpowiedz do tematu Forum Strona Główna | stare gry przygodowe    Strona 1 z 1

Wto Mar 24, 2009 10:41 pm Post Full Throttle - hmm..
Fean

Odpowiedz z cytatem

Z tego co pamiętam, Davero napisał recenzję Full Throttle w którymś Oldsql Zinie, niech ktoś wrzuci linka. Anyway, jest to gra, która jak każda przygodówka p`n`c Lucasarts spodobała mi się niezwykle na początku, i jako jedyna która wraz z postępami w grze podobała mi się coraz mniej.

Wszystko fajnie, grafika, interfejs spoko (coś jak w Monkey Island 3, trochę), klimat harleyowców, skórowców i palogumowcówWink, robimy questy, świat jakiś taki industrialny, fajnie. Ale z jednej strony irytujące momenty zręcznościowe, pełno jakichś dziwnych filmików, questów w zasadzie nie ma za wiele.. Zdecydowanie koniec ery przygodówek w takiej formie, jaką miały dotychczas. Żeby nie było, gra jest dla mnie po prostu średnia.

Gry nie ukończyłem, podobno jest też krótka. Ale spróbować warto - wielu ludziom FT bardzo się podoba. Warto chociażby dlatego, by oblecieć wszystkie przygodówki ze złotej ery Lucasarts.

...and I want to be a mighty pirate!
Powrót do góry
Wto Mar 24, 2009 10:41 pm Post Reklama, misiu, reklama. Wszystko po to, by Oldsql wiecznym był.
Pani $karbonka
Oldsqlowy Ekonom

Powrót do góry
Sob Mar 28, 2009 11:54 am Post
PJ

Odpowiedz z cytatem

Full Throttle to jest byt sam w sobie Smile Największy błąd jaki można zrobić, to podejść do tej gry jak do zwykłej przygodówki Smile To jest de facto film animowany z możliwością interakcji Very Happy
Czw Paź 01, 2009 8:51 am Post
Scorpinus

Odpowiedz z cytatem

Ja pamiętam w Top Secret, w czasie premiery gry, pojawił się artykuł dotyczący optymalnej długości gry. Dla mnie to ta przygodówka zaczęła proces, który mocno widzimy po dziś dzień. Mianowicie: krótko, intensywnie. Pierwszy taki problem i pierwsza taka dyskusja. Ogólnie, gra zapamiętana przez większość chyba wyłącznie z powodu czasu, jaki należało poświęcić by ją ukończyć.
Pią Maj 14, 2010 10:48 pm Post
Luzac

Odpowiedz z cytatem

No cóż... parę godzin temu było mi dane się przekonać jak boleśnie krótki jest to tytuł. Boleśnie, bo naprawdę chciałbym żeby był dużo dłuższy. Nawet jeżeli czas ten miałyby wypełniać wstawki filmowe, które tak czy siak są w większości. Na plus mógłbym zaliczyć wszystko inne, od grafiki, poprzez grę aktorską, aż do ścieżki dźwiękowej. Ale niestety, było to za mało by ukryć czas rozgrywki. Pełno niewykorzystanego potencjału.

Z drugiej strony jednak przekonałem się, dlaczego ta gra ma tak wielu zwolenników. Klimat świata przedstawionego jest naprawdę miodny... szkoda tylko, że tak niewiele było dane nam go poznać.
Sob Maj 15, 2010 10:29 am Post
Scorpinus

Odpowiedz z cytatem

Mniej więcej ile czasu zajął Ci ten tytuł?
Sob Maj 15, 2010 11:16 am Post
Luzac

Odpowiedz z cytatem

Szkoda, że nie wykrywa go XFire... wtedy określenie czasożerności byłoby prostsze... w sumie coś od pięciu do sześciu godzin, rozłożonych na trzy dni. Nie jestem specem od przygodówek, a i tak chyba najbardziej czasochłonny był element zręcznościowy, związany z bójkami na autostradzie...
Nie Maj 16, 2010 9:29 am Post
Scorpinus

Odpowiedz z cytatem

Właśnie niestety XFire gier przygodowych starszych nie lubi :/
Zobacz poprzedni temat
Zobacz następny temat