| Ogłoszenie stosunkowo istotne ^^ |
 |
Problemy z logowaniem? Kliknij TUTAJ. |
 |
|
|
| Czw Kwi 15, 2010 10:13 am |
X Com |
Scorpinus

|
|
|
|
2K, twórcy Bioshock 2, zabrali się za "reimaging" jednej z najbardziej znanych marek gier taktycznych i strategicznych lat 90'. Na razie nie wiadomo o tytule kompletnie nic, poza tym, że powstaje i że będzie FPS. Osobiście wolałbym strategię jak pierwsze dwie części, ale to już chyba nie jest możliwe w obecnych latach. No, przynajmniej na 95% odbiegałyby mocno od oryginalnych gier ...
Strona gry (na razie 1 plansza): » LINK « _________________ Have a nice, oldschool game! |
|
| Powrót do góry |
|
| Czw Kwi 15, 2010 10:13 am |
Reklama, misiu, reklama. Wszystko po to, by Oldsql wiecznym był. |
Pani $karbonka Oldsqlowy Ekonom

|
|
| Powrót do góry |
|
| Wto Cze 15, 2010 8:08 am |
|
Scorpinus

|
|
|
|
Trailer z E3, wskazujący na datę premiery 2011.
Nie wygląda to nic a nic jak stary X-Com. Począwszy już od czasów/realiów, na gatunku gry kończąc.
Na razie projekt przypomina mi pomieszanie Team Fortress 2 (styl graficzny), Bioshock (FPP i twórcy) i Resident Evil 5 (czarna maź niczym Uroburos). Miejsca na starutkie X-Com najwyraźniej już zabrakło ... _________________ Have a nice, oldschool game!
Ostatnio zmieniony przez Scorpinus dnia Nie Cze 20, 2010 7:10 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
| Nie Cze 20, 2010 7:05 pm |
E3 '10 |
Scorpinus

|
|
|
|
Wywiad z Martinem Slaterem podczas E3 2010
Warto posłuchać owego 3 i półminutowego filmu dla akcentu Martina
Martin próbuje sprzedać nam mechanikę rozgrywki, ba, wkleić w nasze mózgi fakt, że rozgrywka ala Bioshock, ma elementy strategii. Spoko, może i tak. Ale zdecydowanie nie wtedy, gdy na jednym tchu pada stwierdzenie, że owa strategia to była część pierwszych części sagi, czyli de facto postawienie na jednej szali obu strategicznych elementów tych pozycji! Całość wypada więc kuriozalnie i zdecydowanie, nie przekonywująco.
Co dalej: próba sprzedania nam grozy misji i jej "niesamowitości", która jak dla mnie wypada niczym dowolny FPS z końca lat 90' ubiegłego wieku. Ot: spokojna mieścina, idziemy z mapą, widzimy gościa wymiotującego czarną mazią, słyszymy krzyk w jednym z domów, idziemy na pomoc, all hell breaks lose. Standard.
Przed tym wywiadem miałem spore nadzieje na to, że dobre zmieszanie wszystkiego tego, o czym pisałem post wyżej, da w wyniku grę może nie genialną i godną nazwania "faktycznym spadkobiercą serii", ale choć poprawną, klimatyczną i ciekawą. Tymczasem podejście twórców, a raczej to, co próbują nam sprzedać, a przez to jak mają zamiar rozwijać samą grę, jest niczym ożywczy chłód wiadra lodowatej wody wprost pod rozpięty rozporek. Właśnie, od razu przechodzi ochota na wszelakie pobudzające i grzeszne myśli  _________________ Have a nice, oldschool game! |
|
| Powrót do góry |
|
| Pią Cze 25, 2010 6:38 pm |
|
TaxiDriver

|
|
|
|
Eh, ale nędza z tymi X Comami. Szkoda mi tej zacnej marki, bo to co dzieje się z nią od czasów Apocalipsa to jakaś komedia. Pomijając już ten trefny symulator lotu (Interceptor?), to widok tych kilku kontynuacji w konwencji strategii mnie przeraża. Odnośnie tej części... Nie podoba mi się, że jest shooterem, nie podoba mi się wróg (symbiot?), nie podobają mi się czasy i bohaterowie (wtf, ufoki wkur*ione na prohibicję?). Kolejna (s)hitowa przeróbka jednej z najlepszej strategii wszechczasów... _________________ Yeah. Huh? Huh? Huh? (I'm) faster than you, you fuckin' son of a bitch. I saw you comin', you fuck, shit-heel. I'm standin' here. You make the move. You make the move. It's your move. [He draws his gun from his concealed forearm holster] Don't try it, you fucker. You talkin' to me? You talkin' to me? You talkin' to me? [He turns around to look behind him] Well, who the hell else are you talkin' to? You talkin' to me? Well, I'm the only one here. Who the fuck do you think you're talkin' to? Oh yeah? Huh? OK. [He whips out his gun again] Huh? |
|
| Powrót do góry |
|
| Pią Cze 25, 2010 7:48 pm |
|
Scorpinus

|
|
|
|
Zgadza się, a najgorsze, że podpisują pod tą "wizję" swoją ideologię, która brzmi po prostu żałośnie.
Zamiast robić takiego X-Com z radością przywitałbym dwie pierwsze wersje odświeżone i wypuszczone na komórki, iPhone (ekran dotykowy jak znalazł) i kieszonsolki PSP, DS ... a nawet, marzenie, w trójwymiarze na 3DS  _________________ Have a nice, oldschool game! |
|
| Powrót do góry |
|