Ogłoszenie stosunkowo istotne ^^ 
Problemy z logowaniem? Kliknij TUTAJ.
Google

_The Book of Eli

Napisz nowy temat Odpowiedz do tematu Forum Strona Główna | off-topic    Strona 1 z 1

Sro Sie 12, 2009 5:23 pm Post The Book of Eli
PJ

Odpowiedz z cytatem

Kolejny po District 9 film, na który warto czekać. Przynajmniej fani Fallouta mają na co:

» LINK «

Co myślicie, będzie hit czy shit?

Sro Sie 12, 2009 5:23 pm Post Reklama, misiu, reklama. Wszystko po to, by Oldsql wiecznym był.
Pani $karbonka
Oldsqlowy Ekonom

Powrót do góry
Sro Sie 12, 2009 6:42 pm Post
Scorpinus

Odpowiedz z cytatem

Widziałem trailer. I o ile District 9 mnie wprost zakręca (heh, PJ doskonale wie co i jak kręcić, a Wingnut i Weta już IMO studia Lucasa pobiły Razz), tak tutaj jakoś nie poczułem niczego szczególnego. Coś jak miks Doomsday i Fallout, ale biedniejsze. W dodatku Denzel. Nie lubię go. Jak dla mnie ma ZAWSZE tą samą jedną, świętoszkowo-amerykańską minę na twarzy. Nie wiem za co Oskara dziabnął.

Zatem: nie czekam, nie pójdę do kina, pewnie nawet na DivX nie obejrzę. Poczekam jak wejdzie do Canal+/HBO i w HD obejrzę na kinie domowym, to może jakieś emocje będą Razz
Czw Sie 13, 2009 6:46 pm Post
PJ

Odpowiedz z cytatem

Mnie tu bardziej o post-apokaliptyczne widoki przede wszystkim chodzi. Denzel W. to jest dodatek.
Czw Sie 13, 2009 8:03 pm Post
Fean

Odpowiedz z cytatem

Cholera, bardzo się cieszę, że takie coś wreszcie ktoś ośmielił się wyprodukować, bo takie filmy w niedalekiej przeszłości zwykle obrywały po łapach (jak Waterworld), a epoki Mad Maxów też już mamy za sobą i nie wszyscy się tym będą jarać. Chyba czas na nowo przedstawić post-nuclear role-playing games na dużym ekranie Wink

Mówią, że ten film poleci jako żyw na popularności Fallout 3. Czekam na niego z niecierpliwością, jak na razie fabuła nie zapowiada się za dobrze (jednak ładne screeny to będzie stanowczo za mało, a klimatu same nie zrobią), ale trzymam kciuki. Próbować zawsze warto.

...and I want to be a mighty pirate!
Powrót do góry
Czw Sie 13, 2009 8:37 pm Post
Paladin_Rage

Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Wingnut i Weta już IMO studia Lucasa pobiły

Chcesz w ucho mieczem świetlnym?

Cytat:
Mówią, że ten film poleci jako żyw na popularności Fallout 3. Czekam na niego z niecierpliwością, jak na razie fabuła nie zapowiada się za dobrze (jednak ładne screeny to będzie stanowczo za mało, a klimatu same nie zrobią), ale trzymam kciuki. Próbować zawsze warto.

Problem polega na tym, że obrazy starające się korzystać z czyjegoś sukcesu, niekiedy cierpią braki na wszelkich innych polach (boleśnie przekonał się o tym pewien reżyser, który uznał, że fakt iż film jest adaptacją gry automatycznie gwarantuje sukces - parokrotnie).
Po wielgachnych pierdach co roku jakimi są kolejne adaptacje serialów z lat 80'tych, ciężko mi być nastawionym do czegokolwiek pozytywnie jako, że chlubne wyjątki jak" Watchmen" zdarzają się cholernie rzadko ostatnimi czasy (do listy możliwe iż dorzucę Iron Mana jak wreszcie zobaczę). Tak więc mimo, że również lubię klimaty a'la Mad Max, to chyba sobie tę włóczęgę po ruinach cywilizacji zwyczajnie odpuszczę.
Pią Sie 14, 2009 7:57 pm Post
PJ

Odpowiedz z cytatem

Okej. To ja obejrzę i wam opowiem ;]
Wto Lut 02, 2010 3:43 pm Post
TaxiDriver

Odpowiedz z cytatem

Pierwszy! Very Happy

Ale nie chce mi się zbytnio opowiadać o moich wrażeniach, bo wciąż przeżywam ten obraz Razz. Naprawdę fajny film, w którym właściwie małą wagę przykłada się do fabuły i aktorstwa (które nie jest złe, Oldman jak zwykle gra pierwsze skrzipce Wink ) a ogromną do efektów audio wizualnych. Uczta dla oka i ucha - naprawdę fallout jak żywy. A o moim zaangażowaniu w film niech świadczy fakt, że mimo iż miałem obok siebie pięęęęęękną lachonę, prawie zapomniałem o jej obecności (a na codzień to łaszę się do niej bez przerwy Very Happy). Warto zobaczyć Razz
Yeah. Huh? Huh? Huh? (I'm) faster than you, you fuckin' son of a bitch. I saw you comin', you fuck, shit-heel. I'm standin' here. You make the move. You make the move. It's your move. [He draws his gun from his concealed forearm holster] Don't try it, you fucker. You talkin' to me? You talkin' to me? You talkin' to me? [He turns around to look behind him] Well, who the hell else are you talkin' to? You talkin' to me? Well, I'm the only one here. Who the fuck do you think you're talkin' to? Oh yeah? Huh? OK. [He whips out his gun again] Huh?
Powrót do góry
Sro Cze 30, 2010 12:31 pm Post
Scorpinus

Odpowiedz z cytatem

Film w końcu widziałem. Na dobrych słuchawkach, co jest ważne, bo muzyka i dźwięki w tym filmie dają dużo do klimatu pustkowi i upadku. No i widziałem po dwóch pywkach, co też poprawia odbiór. Bo człowiek widzi więcej szczegółów i głębiej odbiera niż na trzeźwo Razz

Zamiast pisać elaboraty, będę punktował wszelakie uwagi, jak najbardziej starając się unikać spoilerów (choć, de facto, te 2 trailery w sieci i tak całą fabułę dają).
- po pierwsze piękne zdjęcia i oddanie świata zniszczonego wojną i spalonego bezlitosnym Słońcem
- wykorzystano fajny klimat wymiennego handlu rzeczami, przypomina Fallouta jak nic
- motyw księgi jest ... trochę zbyt "reklamowy" bym powiedział Razz
- świetna rola Oldmana, widać dokładnie, że pasuje do ról bad-guyów, a nie dobrotliwych policjancików
- na film trzeba być nastawionym tak spokojnie. Akcja nie jest błyskawiczna, jest właśnie tak falloutowo
- bardzo na plus przy tym świeci tych kilka momentów strzelanin. Długie i ciekawe ujęcia (w tym przelatujące między ostrzeliwującymi się stronami, jak w Bad Boys II), brak szybkich cięć (zmora dzisiejszego kina), wyraźnie dopracowana i doskonała reżyseria. Świetna.

Ogólnie od siebie polecam do obejrzenia w spokojną noc. Dla mnie był to film do obejrzenia na raz. Jak będzie w C+ czy HBO w HD też obejrzę, ale DVD nie zakupię. Jednak nie me klimaty, o czym wspominałem już chyba w tematach o RPG Wink
Zobacz poprzedni temat
Zobacz następny temat