| Ogłoszenie stosunkowo istotne ^^ |
 |
Problemy z logowaniem? Kliknij TUTAJ. |
 |
|
|
| Sob Cze 13, 2009 2:26 pm |
Szukam starej przygodówki - HELP!!! |
YOUlia Gość
|
|
|
|
Otóż, mam pewien problem... kilka lat temu, dziecięciem jeszcze będąc, grałam w taką starą grę przygodową - wiadomo 2d, pikseloza, zgroza, takie tam Ale z tego co pamiętam bardzo przypadła mi do gustu i teraz mam chęć na przygodówki, więc teraz proszę gorąco o pomoc w odszukaniu jej
Niewiele pamiętam, tylko tyle, że sterowało się kolesiem, interfejs był w formie takiej belki na dole ekranu i np. można było korzystać ze słownych podpowiedzi. Z fabuły też niewiele w głowie zostało - tylko tyle, że chyba schodziło się stopniowo w głąb jakiejś planety (?) i po drodze były różne poziomy (tak jakby warstwy tej planety). Na pewno chodziło o to, aby dojść do końca O, i w pewnym momencie trafiało się do mieszkania, w którym siedziały takie dziwne (chyba fioletowe) stworzonka, które coś do siebie gadały i co chwila rozlegały się takie śmiechy jak w amerykańskich sitcomach (wiem dziwne ). Niestety nie rozumiem co mówili, bo gra była po angielsku, a na tamte czasy nie znałam go zbytnio. Pod koniec było też takie wyzwanie, żeby przejść na drugą stronę przez jezioro lawy i sztuczka polegała na tym by stąpać w odpowiedniej kolejności po takich kamiennych "krach".
W głowie mi świta jeszcze jakieś miasto na skałach, ale nie jestem pewna... To było dosyć dawno...
To wszystko co pamiętam, proszę o każdą pomoc! |
|
| Powrót do góry |
|
| Sob Cze 13, 2009 2:26 pm |
Reklama, misiu, reklama. Wszystko po to, by Oldsql wiecznym był. |
Pani $karbonka Oldsqlowy Ekonom

|
|
| Powrót do góry |
|
| Sob Cze 13, 2009 6:19 pm |
|
Fean

|
|
|
|
Indiana Jones and The Fate of Atlantis pasuje mi do pewnej części opisu. Sprawdź to, a jeśli nie, to będziemy szukać dalej. _________________
...and I want to be a mighty pirate! |
|
| Powrót do góry |
|
| Nie Cze 14, 2009 9:14 pm |
|
Scorpinus

|
|
|
|
Czy można prosić o podanie roku, kiedy mniej-więcej owa gra była zagrywana? To by także pomogło Nawet nie chodzi o dokłądny, ale czy pierwsza połowa lat 90'? Druga? Koniec 80'? _________________ Have a nice, oldschool game! |
|
| Powrót do góry |
|
| Wto Cze 16, 2009 3:26 pm |
|
YOUlia Gość
|
|
|
|
| Dzięki za pomoc, ale już znalazłam - to Torin's Passage, niestety raczej nieosiągalna... Wnioskuję o zamknięcie tematu. |
|
| Powrót do góry |
|
| Wto Cze 16, 2009 4:50 pm |
|
sleeskee Naczelna Menda

|
|
|
|
Sprawdziłem status prawny - Sierra dysponuje grą, nadal czerpiąc z niej zyski. Jakiekolwiek pobranie gry z sieci jest nielegalne póki co. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|