| Ogłoszenie stosunkowo istotne ^^ |
 |
Problemy z logowaniem? Kliknij TUTAJ. |
 |
|
|
| Choose Your destiny mortal: |
| Forgotten Realms (Icewind Dale, Baldurs Gate) |
|
38% |
[ 7 ] |
| Post-apocaliptic (Fallout) |
|
33% |
[ 6 ] |
| Steampunk (Arcanum) |
|
0% |
[ 0 ] |
| FR ... trochę inne (Planescape Torment) |
|
27% |
[ 5 ] |
|
| Wszystkich Głosów : 18 |
|
| Sob Lut 10, 2007 7:49 pm |
|
presst
|
|
|
|
Odnośnie tego budzenia się u czyjegoś boku.. Chyba wolę nawet mutantkę obok siebie, niż trupy w PT  |
|
| Powrót do góry |
|
| Sob Lut 10, 2007 7:49 pm |
Reklama, misiu, reklama. Wszystko po to, by Oldsql wiecznym był. |
Pani $karbonka Oldsqlowy Ekonom

|
|
| Powrót do góry |
|
| Pią Lut 16, 2007 1:57 am |
|
Ahasver

|
|
|
|
| Zgadzam się w 100 procentach z pj2099- naprawdę ciężko wybrać kategorię gier którą lubię najbardziej, gdyż każdą grę z każdego gatuneu przeszedłem co najmniej 5-6 razy- oba fallouty, oba baldury, oba icewindy i tormenta. Jedynie do Arcanum (steampunka) nie mogłem się przekonać. A ponieważ największą euforię wzbudził u mnie Torment (bez mała skończony ponad 20 razy), więc oddałem głos bardziej na niego. |
|
| Powrót do góry |
|
| Sob Mar 10, 2007 8:58 am |
|
Scorpinus

|
|
|
|
Ostatnio skończyłem Planescape, po czym z miejsca rzuciłem się na Icewind Dale 2 ... i z miejsca miałem szok. Nie tyle co graficzny, a klimatyczny. Cholercia, faktycznie me serce bardziej ciągnie ku klimatom takim jak w Forgotten Realms  |
|
| Powrót do góry |
|
| Pon Mar 12, 2007 10:47 pm |
|
mac ap
|
|
|
|
| Planescape Torment jest świetną grą, ale moją dominującą emocją wobec niego jest szacunek. Mimo wszystko, lepiej mi sie grało w Baldurs Gate. A tak w ogóle, to najwięcej miałem frajdy- ale już naprawdę dawno temu- z Heroquest i jego następcy, Legacy of Sorasil. Nie są to gry, mogące rozmiarami konkurować z Tormentem, ale wciągały jak odkurzacz. |
|
| Powrót do góry |
|
| Wto Mar 13, 2007 12:52 am |
|
PJ

|
|
|
|
Ja staram się tytułów takich jak Baldursy, Torment, Icewindy nie rozdzielać, bo każdy z nich jest dla mnie równie wartościowy. Choć przyznam, że Torment na dzień dobry trochę zbił mnie z tropu Ale chodzi o ekspozycję fabuły i w tym przypadku taka a nie inna konstrukcja gry sprawdza się znakomicie  |
|
| Powrót do góry |
|
| Pią Kwi 13, 2007 11:03 pm |
|
Never
|
|
|
|
No cóż. Ze mna to jest wogóle inaczej.
Za każdym razem, gdy sięgam po BG, przemawia za mną Miłość do Forgotten Realms...
Lecz też, za każdym razem. gdy zabiorę się za Fallouta, cyberpunk i te klimaty kręca mnie bardziej...
Zależy od dnia, nastroju, itd. _________________ Niektórzy wysoko lecą, nie dzięki skrzydłom, lecz plecom  |
|
| Powrót do góry |
|
| Nie Cze 03, 2007 2:01 am |
|
Mg-mat
|
|
|
|
| pj2099 napisał: |
Co do steampunka, to również bardzo lubię, ale jeśli chodzi o gry, to niestety nie ma za bardzo z czego wybierać. Steampunkowe wtrącenia znajdzie się w wielu tytułach, ale jak na razie, takim reprezentacyjnym jest właśnie Arcanum.
|
Mylisz się, bo moim zdaniem stempunka reprezentuje starsza i genialna gra "Albion" Kto grał w ten tytuł wie o czym mowa, reszcie polecam z pełnym przekonaniem. Gra klimatem trochę przypomina Morrowinda( Zwierzęcokształtne rasy zamieszkujące świat) Z początku trudno przyzwyczaić się do dwóch widoków 3d na przemian z rzutem izometrycznym, ale to drobnostka. Jedno jest pewne gra ma niepowtarzalny klimat.
Inną klimacie stempunka grą(Trochę odbiegającą od tematu bo w pełnym 3D) jest Wizardy 8.
Ja glosowałem na Planescape, bo ta gierka klimatem przebija wszystko inne. Może sprawia to fakt, że zawiera naprawdę mnóstwo opisów i ciekawych smaczków, a może genialna fabuła. Nie wiem sam do końca co. Jedno jest pewne gierkę przechodzę średnio 2 razy do roku i ciągle wydaje mi się jak bym odkrył coś nowego:)
Pozostałe gry takie jak fallout czy BG też są zapisane złotymi zgłoskami w mojej głowie, mimo to PT rządzi niepodzielnie na piedestale mojej gry legendy.
A co do wyboru klimatu nie patrząc pod kontem konkretnej gry, to wolę umiarkowany. ( Nie patrząc pod kontem grania nie umiem wybrać bo każdy ma coś w sobie, zależy od dnia) _________________ Uczcijmy to jednym kilobajtem zer... |
|
| Powrót do góry |
|
| Nie Cze 03, 2007 9:53 pm |
|
PJ

|
|
|
|
| Mg-mat napisał: |
Mylisz się, bo moim zdaniem stempunka reprezentuje starsza i genialna gra "Albion" Kto grał w ten tytuł wie o czym mowa, reszcie polecam z pełnym przekonaniem.
[...] Inną klimacie stempunka grą(Trochę odbiegającą od tematu bo w pełnym 3D) jest Wizardy 8. |
Zdefiniuj najpierw, czym według Ciebie jest steampunk ;] |
|
| Powrót do góry |
|
| Sob Cze 09, 2007 4:21 pm |
|
Scorpinus

|
|
|
|
I zważ, że nie chodzi o gry, tylko o światy
Ostatnio powróciłem do zimnej północy Fearunu wraz z dwójeczką Ice'a. Maksimum kilka minut dziennie, ale uspokajających i przemiłych kilka minut  |
|
| Powrót do góry |
|
| Wto Lip 24, 2007 7:50 pm |
|
Qouren

|
|
|
|
Dla mnie Planescape: Torment rządzi i dzieli, choć świat Fallouta też nie jest zły. Nigdy nie zapomnę chwili, gdy wstając z łoża (stołu?!) zorientowałem się że znajduję się w kostnicy. Co gorsza, opanowanej przez...zombi. Brrrrr. To tyle, nie zamierzam się rozwodzić.
Lecz wybór byłby inny, gdybyście dali mi większe pole manewru. Ot, taki choćby Final Fantasy 7 ...Wiem wiem, to zupełnie inna liga, ale rpg jak każde inne, choć tworzone ze wschodnim zacięciem i z takimż podejściem do tematu.
I wiedzcie, że to przez pryzmat gry i przygód opowiedzianych ustami jej fabuły patrzymy na owy świat, więc nie odrywajmy mięsa od kości No i dlaczego mówimy tu jeno o rpg'ach?? A przygodówki? A...insze takie?!?!?  _________________ Buka uka stuka puka a jak wejdzie w nos postuka / Jutro teoria na prawko. Zdam, czy nie zdam... oto jest przesrane  |
|
| Powrót do góry |
|
| Sob Sie 18, 2007 9:03 pm |
|
PJ

|
|
|
|
W zasadzie każdy szanujący się gracz nie powinien odrzucać żadnego z wymienionych w ankiecie tytułów ( w domyśle: światów). No i w sumie po spojrzeniu na wyniki ankiety - jest tak jak powinno być  |
|
| Powrót do góry |
|
| Nie Sie 19, 2007 4:20 am |
|
presst
|
|
|
|
Znaczy: wszystkie poza Arcanum? Ostatnio jak w WoWie taki fajny gun znalazłem, to mi się od razu z Arcanum skojarzyło. Odgłosy co prawda te same, niezależnie od pistoletu, ale ta postawa, ten ogień z luf(y).. Ma to też coś w sobie jednak. |
|
| Powrót do góry |
|
| Pią Sie 24, 2007 11:31 pm |
|
PJ

|
|
|
|
No co, nie do końca sprecyzowałem :]
Arcanum też jest godne uwagi i totalnie go nie należy odrzucać, ale jest to taka trochę "upośledzona" konstrukcja, którą się zapamiętuje, ale nie wraca i nie męczy po kilka razy
Ja swojego zdania nie zmieniam - dla mnie najpełniejszą reprezentacją steampunka w grach cRPG pozostaje Arcanum. To, że jakiś tytuł zawiera kilka tego typu elementów, które można określić jako steampunk, nie znaczy jeszcze, że jest reprezentacyjny. |
|
| Powrót do góry |
|
| Sob Wrz 01, 2007 11:44 am |
|
Never
|
|
|
|
Chociaż kocham/ubustwiam/ szanuję/ każdy z tych światów iżadnego z ważniejszych tytułów w gatunku starałem się nie omijać, to i tak obecnie u mnie zawładnęły jRPG wszelkiej maści. Na nowo zaglądam do FF VII, przechodzę dwie nowe części Seiken Densetsu, It's a Wonderful World... Zdecydowanie ten model rozgrywki bardziej przypadł mi do gustu.... _________________ Niektórzy wysoko lecą, nie dzięki skrzydłom, lecz plecom  |
|
| Powrót do góry |
|
| Sob Wrz 01, 2007 9:55 pm |
|
PJ

|
|
|
|
Ile z tekstów "Final Fantasy VII - dziękuję za uwagę" było Twoich?  |
|