Ogłoszenie stosunkowo istotne ^^ 
Problemy z logowaniem? Kliknij TUTAJ.
Google

_Super Mario Bros.

Napisz nowy temat Odpowiedz do tematu Forum Strona Główna | stare gry platformowe    Strona 1 z 1

Sob Sie 08, 2009 3:10 pm Post Super Mario Bros.
Scorpinus

Odpowiedz z cytatem

No dziw że nie ma tematu o grze, która przez długie lata była symbolem całej branży. I zaczepiście miodną pozycją Wink

Miałem wersję na Pegasusa. Pamiętam, że byłą to moja prawdziwa pierwsza platformówka i (nie śmiać się) nie potrafiłem przeskoczyć nawet pierwszej, małej przepaści (diabelsko trudne manualnie ...). Pierwszy grzybek, kwiatek, pierwszy sekret (które to potem się rozrosły nawet na dylematy: skrót, czy plansza ... ale i tak przy SuperFrog to liga lekka), pierwszy Boss i tekst o królewnie w kolejnym zamku. Hehe. Nie wiedziałem że to Gumbasy, że ten duży to Koopa (to przyszło wraz z RTL i serialem animowanym o Mario, który tam oglądałem. A może PRO7 to było ...). No i zamek kodowany - czyli odpowiednia ścieżka do zapamiętania.

Do dziś Mario pozostał królem platformówek, wprowadzając rewolucję każdym swym dużym tytułem (poza kontrowersyjnym Sunshine na GameCube).

A co Wy z tej gry pamiętacie? Smile
Sob Sie 08, 2009 3:10 pm Post Reklama, misiu, reklama. Wszystko po to, by Oldsql wiecznym był.
Pani $karbonka
Oldsqlowy Ekonom

Powrót do góry
Sob Sie 08, 2009 3:34 pm Post
Fean

Odpowiedz z cytatem

Moja przygoda z Mario zaczęła się na C64, pierwsza gra na jednej z kaset. Wydaje mi się, że przeszedłem całą, choć nie wiem, czy jakichś levelów nie przeskoczyłem.. nie pamiętam już.

W każdym razie tak - to najpopularniejsza platformówka na świecie i nawet jeden z tytułów, ktory kojarzy się ludziom nie grającym praktycznie w nic. Tysiące reedycji, i seria wciąż zbiera kokosy na autorytecie małego hydraulika i jego zielonego kolegi.

Następnym Mario, jakie pamiętam, był ten z pegasusa - najbardziej lubiłem plansze pod wodą Smile co było urozmaiceniem do serii. I te, w których latała masa pocisków.

A to dla tych, co chcą spróbować Mario:

» LINK «

...and I want to be a mighty pirate!
Powrót do góry
Sob Sie 08, 2009 3:43 pm Post
Fean

Odpowiedz z cytatem

» LINK «

Każdy fan Mario niech obejrzy, co się stało z naszym hydraulikiem po uratowaniu księżniczki Very Happy

Powrót do góry
Sob Sie 08, 2009 7:10 pm Post
arthil

Odpowiedz z cytatem

I ja również z tą platformówką spotkałem się po raz pierwszy przy pegasusie, była na kartridżu dołączonym do konsoli. Wtedy wydawała mi się diabelnie trudna choć brat pocinał w nią niezgorzej. Zresztą i tak na zawsze najbardziej wyróżniać ją będzie fakt, że jest jedna z niewielu gier w które grał mój tata.

Ps. Nawet nie wiedziałem, że wyszła na C64, pamiętasz może jak było z legalnością tej konwersji?
Sob Sie 08, 2009 8:51 pm Post
Scorpinus

Odpowiedz z cytatem

Chyba niezbyt legalna Wink Wiem też, że na C64 był klon Mario zwany Giana Sisters (krap straszny)!

A gra dla malucha przerażająco straszna. Ale też pierwsza gra, którą masterowałem Very Happy
Sob Sie 08, 2009 10:04 pm Post
Fean

Odpowiedz z cytatem

arthil napisał:

Ps. Nawet nie wiedziałem, że wyszła na C64, pamiętasz może jak było z legalnością tej konwersji?

Pewnie jak ze wszystkimi moimi grami na c64 Razz np zestaw "przygodowe" (mój ulubiony) i upchnięte 20 gier z wydrukowanym w jakimś kolorze spisem Wink

Powrót do góry
Napisz nowy temat Odpowiedz do tematu Forum Strona Główna | stare gry platformowe    Strona 1 z 1
Zobacz poprzedni temat
Zobacz następny temat