| Ogłoszenie stosunkowo istotne ^^ |
 |
Problemy z logowaniem? Kliknij TUTAJ. |
 |
|
|
| Sob Sie 08, 2009 3:10 pm |
Super Mario Bros. |
Scorpinus

|
|
|
|
No dziw że nie ma tematu o grze, która przez długie lata była symbolem całej branży. I zaczepiście miodną pozycją
Miałem wersję na Pegasusa. Pamiętam, że byłą to moja prawdziwa pierwsza platformówka i (nie śmiać się) nie potrafiłem przeskoczyć nawet pierwszej, małej przepaści (diabelsko trudne manualnie ...). Pierwszy grzybek, kwiatek, pierwszy sekret (które to potem się rozrosły nawet na dylematy: skrót, czy plansza ... ale i tak przy SuperFrog to liga lekka), pierwszy Boss i tekst o królewnie w kolejnym zamku. Hehe. Nie wiedziałem że to Gumbasy, że ten duży to Koopa (to przyszło wraz z RTL i serialem animowanym o Mario, który tam oglądałem. A może PRO7 to było ...). No i zamek kodowany - czyli odpowiednia ścieżka do zapamiętania.
Do dziś Mario pozostał królem platformówek, wprowadzając rewolucję każdym swym dużym tytułem (poza kontrowersyjnym Sunshine na GameCube).
A co Wy z tej gry pamiętacie?  _________________ Have a nice, oldschool game! |
|
| Powrót do góry |
|
| Sob Sie 08, 2009 3:10 pm |
Reklama, misiu, reklama. Wszystko po to, by Oldsql wiecznym był. |
Pani $karbonka Oldsqlowy Ekonom

|
|
| Powrót do góry |
|
| Sob Sie 08, 2009 3:34 pm |
|
Fean

|
|
|
|
Moja przygoda z Mario zaczęła się na C64, pierwsza gra na jednej z kaset. Wydaje mi się, że przeszedłem całą, choć nie wiem, czy jakichś levelów nie przeskoczyłem.. nie pamiętam już.
W każdym razie tak - to najpopularniejsza platformówka na świecie i nawet jeden z tytułów, ktory kojarzy się ludziom nie grającym praktycznie w nic. Tysiące reedycji, i seria wciąż zbiera kokosy na autorytecie małego hydraulika i jego zielonego kolegi.
Następnym Mario, jakie pamiętam, był ten z pegasusa - najbardziej lubiłem plansze pod wodą co było urozmaiceniem do serii. I te, w których latała masa pocisków.
A to dla tych, co chcą spróbować Mario:
» LINK « _________________
...and I want to be a mighty pirate! |
|
| Powrót do góry |
|
| Sob Sie 08, 2009 3:43 pm |
|
Fean

|
|
|
|
» LINK «
Każdy fan Mario niech obejrzy, co się stało z naszym hydraulikiem po uratowaniu księżniczki  _________________
|
| Powrót do góry |
|
| Sob Sie 08, 2009 7:10 pm |
|
arthil

|
|
|
|
I ja również z tą platformówką spotkałem się po raz pierwszy przy pegasusie, była na kartridżu dołączonym do konsoli. Wtedy wydawała mi się diabelnie trudna choć brat pocinał w nią niezgorzej. Zresztą i tak na zawsze najbardziej wyróżniać ją będzie fakt, że jest jedna z niewielu gier w które grał mój tata.
Ps. Nawet nie wiedziałem, że wyszła na C64, pamiętasz może jak było z legalnością tej konwersji? _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
| Sob Sie 08, 2009 8:51 pm |
|
Scorpinus

|
|
|
|
Chyba niezbyt legalna Wiem też, że na C64 był klon Mario zwany Giana Sisters (krap straszny)!
A gra dla malucha przerażająco straszna. Ale też pierwsza gra, którą masterowałem  _________________ Have a nice, oldschool game! |
|
| Powrót do góry |
|
| Sob Sie 08, 2009 10:04 pm |
|
Fean

|
|
|
|
| arthil napisał: |
Ps. Nawet nie wiedziałem, że wyszła na C64, pamiętasz może jak było z legalnością tej konwersji? |
Pewnie jak ze wszystkimi moimi grami na c64 np zestaw "przygodowe" (mój ulubiony) i upchnięte 20 gier z wydrukowanym w jakimś kolorze spisem  _________________
|
| Powrót do góry |
|