Ogłoszenie stosunkowo istotne ^^ 
Problemy z logowaniem? Kliknij TUTAJ.
Google

_Szukam starego RTS'a

Napisz nowy temat Odpowiedz do tematu Forum Strona Główna | szukam gry / game request    Strona 1 z 1

Wto Kwi 28, 2009 9:24 pm Post Szukam starego RTS'a
PunkTadeusz

Odpowiedz z cytatem

Jest to mój pierwszy post na forum, a więc witam Very Happy

Poszukuję pewnej gry, w którą grałem jako młodziak u kuzyna, niestety, jak to bywa, zapomniałem jak się nazywała...
Było to około 2002 roku (tj. mniej więcej wtedy w nią grałem, być może jest starsza), gra na platformie PC. Był to RTS w rzucie izometrycznym, z akcją, jak mi się wydaje, osadzoną w przyszłości. W pamięć wryła mi się druga misja z kampanii (tak mi się wydaje...). Intro do tejże misji zostało zrealizowane w środowisku gry, a było takowe:

Na lewej części mapy torami jechał pociąg, jednak porozstawiane po obu stronach torów działa laserowe niszczyły go. Akcja miała miejsce w jakimś mieście. Działa były czerwone, jak również lasery. Po tym rozpoczyna się rozgrywka właściwa: Z tego co pamiętam moje wojska były niebieskie (no klasyczne oznaczenia, no...). Misja zaczynała się na prawo od tych dział. Miałem do dyspozycji kilka jednostek, parę budynków. Baza była otoczone pagórkami.Po pewnym czasie atakował mnie wróg od strony dział i na prawo od mojej bazy, przez wąski przesmyk. Pamiętam też, że na terenie mojej bazy znajdowały się złoża jakiegoś minerału, który "zbieracze" transportowały do bazy.

Starałem się maksymalnie wysilić pamięć, i wydobyć jak najwięcej szczegółów. Pamięć jednak już nie ta, a przy grze spędziłem zaledwie kilka godzin. Nie mniej jednak wspominam ją ciepło.

Proszę o pomoc, drodzy panowie oldschoolowcy Smile
Powrót do góry
Wto Kwi 28, 2009 9:24 pm Post Reklama, misiu, reklama. Wszystko po to, by Oldsql wiecznym był.
Pani $karbonka
Oldsqlowy Ekonom

Powrót do góry
Wto Kwi 28, 2009 9:56 pm Post
Paladin_Rage

Odpowiedz z cytatem

Dwa lasery... jeśli owe lasery były przed tunelem... w Command & Conquer: Tiberian Sun była misja która dokładnie tak się zaczynała, acz głowy nie dam.

» LINK «

Wygląda znajomo?
Czw Kwi 30, 2009 6:22 am Post
PunkTadeusz

Odpowiedz z cytatem

Tak, to ta gra Smile. Dziękuje bardzo za pomoc.
Powrót do góry
Napisz nowy temat Odpowiedz do tematu Forum Strona Główna | szukam gry / game request    Strona 1 z 1
Zobacz poprzedni temat
Zobacz następny temat

Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach