| Ogłoszenie stosunkowo istotne ^^ |
 |
Problemy z logowaniem? Kliknij TUTAJ. |
 |
|
|
| Wto Kwi 28, 2009 9:24 pm |
Szukam starego RTS'a |
PunkTadeusz
|
|
|
|
Jest to mój pierwszy post na forum, a więc witam
Poszukuję pewnej gry, w którą grałem jako młodziak u kuzyna, niestety, jak to bywa, zapomniałem jak się nazywała...
Było to około 2002 roku (tj. mniej więcej wtedy w nią grałem, być może jest starsza), gra na platformie PC. Był to RTS w rzucie izometrycznym, z akcją, jak mi się wydaje, osadzoną w przyszłości. W pamięć wryła mi się druga misja z kampanii (tak mi się wydaje...). Intro do tejże misji zostało zrealizowane w środowisku gry, a było takowe:
Na lewej części mapy torami jechał pociąg, jednak porozstawiane po obu stronach torów działa laserowe niszczyły go. Akcja miała miejsce w jakimś mieście. Działa były czerwone, jak również lasery. Po tym rozpoczyna się rozgrywka właściwa: Z tego co pamiętam moje wojska były niebieskie (no klasyczne oznaczenia, no...). Misja zaczynała się na prawo od tych dział. Miałem do dyspozycji kilka jednostek, parę budynków. Baza była otoczone pagórkami.Po pewnym czasie atakował mnie wróg od strony dział i na prawo od mojej bazy, przez wąski przesmyk. Pamiętam też, że na terenie mojej bazy znajdowały się złoża jakiegoś minerału, który "zbieracze" transportowały do bazy.
Starałem się maksymalnie wysilić pamięć, i wydobyć jak najwięcej szczegółów. Pamięć jednak już nie ta, a przy grze spędziłem zaledwie kilka godzin. Nie mniej jednak wspominam ją ciepło.
Proszę o pomoc, drodzy panowie oldschoolowcy  |
|
| Powrót do góry |
|
| Wto Kwi 28, 2009 9:24 pm |
Reklama, misiu, reklama. Wszystko po to, by Oldsql wiecznym był. |
Pani $karbonka Oldsqlowy Ekonom

|
|
| Powrót do góry |
|
| Wto Kwi 28, 2009 9:56 pm |
|
Paladin_Rage

|
|
|
|
Dwa lasery... jeśli owe lasery były przed tunelem... w Command & Conquer: Tiberian Sun była misja która dokładnie tak się zaczynała, acz głowy nie dam.
» LINK «
Wygląda znajomo? _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
| Czw Kwi 30, 2009 6:22 am |
|
PunkTadeusz
|
|
|